• Erik Jørgensen Møbelfabrik

Erik Jørgensen Møbelfabrik

Erik Jørgensen åbnede i 1954 som nyuddannet sadelmager og møbelpolstrer et lille værksted i Svendborg. I 1960’erne og 70’erne udviklede han en mindre sofakollektion. I 1980’erne indledte EJ så samarbejdet med Poul M. Volther og Hans J. Wegner. Volther havde tegnet den kendte Corona stol en del år for inden (1964).

Fra årtusindeskiftet blev samarbejdet med nye designere til en vigtig del af Erik Jørgensens DNA. Nye unge designere, som Louise Campbell, Tine Mouritsen og GamFratesi, satte sig til tegnebrættet, og udviklingen af nye Erik Jørgensen produkter tog fart.

Hos Grape er vi begejstrede for Erik Jørgensens designs, fordi de enkle klassiske linjer bidrager med ro og velvære til indretninger og bidrager til den stemning, som vi tror på, der skal til for at frigive energi. Fx til øget kreativitet og højere produktivitet.

Designere

Poul M. Volther, Hans J. Wegner, Hannes Wettstein, Louise Campbell, Ernst & Jensen , Tine Mouritsen og GamFratesi

Erik Jørgensen website

Inspiration

Da Poul Volther i 1964 designede Corona loungestolen var der næppe mange, der hvad forstillet sig at denne enkle loungestol en hel generation senere i den grad stadig ville være et af de produkter, man tilbagevendende ville møde i “hippe” indretninger. Men sådan blev det.

Eyes loungestolen designet Følsom & Hiort-Lorenzen er et af de nye designs i Erik Jørgensens univers. Men det sympatiske design er dog allerede at finde i rigtig mange moderne indretninger.

Det er den danske designduo Ernst & Jensen der står bag det venlige Insula dining table. På billedet herover ser det måske ud af noget særligt men med en størrelse på 190 x 165 cm er der alligevel plads til nogle stykker omkring bordet.

Erik Jørgensen har gennem tiden skabt mange klassikere. En af de yngste men også mest klassiske møbler er efter vores mening Delphi sofaen designet af Hannes Wettstein. De stramme linjer gør den både velegnet og praktisk i moderne virksomheders indretninger.