• Bæredygtig indretning

Bæredygtig indretning

For hvert årti vokser jordens befolkning med omkring 1 mia. indbyggere. Det svarer til en tilvækst på ca. 240.000 nye forbrugere pr. dag årets 365 dage! Lagt sammen med den stigende levestandard giver det et hastigt stigende pres på klodens ressourcer.

Vi skal snart bruge to-tre jordkloder mere!

Verdens lande forbruger allerede i snit 1,7 gange flere ressourcer end kloden kan genskabe. Og hvis alle i verden levede, som vi gør i Danmark, ville vi faktisk have brug for 4 jordkloder! Sideløbende bliver luften, naturen og havene endda gradvist mere forurenede af vores aktiviteter.

Fire bæredygtige målsætninger

Hos Grape vil vi gerne inspirere til, at bæredygtigheden og altså respekten for klodens ressourcer tages med, når virksomheder indrettes. Vi tror nemlig på, at alle virksomheder kan og bør bidrage til, at den "store tunge fod" lettes fra ressourceforbrugsspeederen. Vi arbejder fx selv med følgende fire målsætninger i forbindelse med produktudvikling og nye indretninger. Håber også du vil finde listen inspirerende:

Drop moden og indret for at inspirere

Omgivelser påvirker adfærd. Så når vi deltager i indretningen af virksomheder, handler det derfor først og fremmest om at skabe nogle behagelige og inspirerende omgivelser. Indretninger, der får skuldrene ned og frigiver kreativ energi. Så første målsætning er: Drop moden og undgå at give jeres indretning en designmæssig udløbsdato. Brug hellere energien på at skabe inspirerende omgivelser.

Vælg kvalitet

Det lyder banalt, men inventar, belysning og akustikløsninger i en ordentlig kvalitet holder næsten altid længere end det billigere alternativ. Så den anden målsætning er: Tænk langsigtet - så får I også en lav TOC (total cost of ownership). Vi ved godt, at det er svært at vide, hvor længe et bord eller en lampe vil holde. Men kig på materialer og brug den sunde fornuft. Hvis prisen bliver brugt som argument, er der ofte sparet på kvaliteten.

Køb kun det nødvendige

Grape har indrettet virksomheder siden 2005 og har altid talt for kun at købe det nødvendige. Så den tredje målsætning er at tage en ekstra bæredygtighedsrunde med medarbejderne, inden det blot antages, at alle fx har brug for den samme opbevaring eller stol i den nye indretning.

Genbrug så meget som muligt

Selvom det umiddelbart kan virke som et skud i egen fod for en design- og indretningsvirksomhed, der lever af at sælge nyt, så mener vi den fjerde målsætning nødvendigvis bør være at tænke i genbrug. Så vær kreativ omkring genbrug og gør jeres nye indretning en tak mere bæredygtig.

Brug for mere inspiration?

Vi vil jo mene, at vores sortiment i selv bør være en god inspiration. Alle produkter er fremstillet under hensyn til miljøet. Designmæssigt har vi stort set ingen udløbsdatoer, og den funktionelle holdbarhed rækker længere end den faktiske pris på varen. Er du i gang med en indretning eller bare interesseret i mere inspiration, er du velkommen til at komme forbi til en snak om bæredygtig indretning. Ring helst i forvejen.