• Det betaler sig at investere i god og inspirerende kontorbelysning

Det betaler sig at investere i god og inspirerende kontorbelysning

Du har sandsynligvis på egen krop mærket hvordan lyset påvirker din sindstilstand. Enten positivt som en inspirationskilde eller negativt som stressende eller måske deprimerende. Derfor er det indlysende, at det betaler sig at investere i en god og gennemtænkt kontorbelysning.

Panzeri Giano linjependel og væglampe med direkte og inddirekte lys

Hvad er god kontorbelysning?

God kontorbelysning opstår ud af en kombination af tilstrækkelig med grundbelysning, inspirerende lysdesign og korrekt arbejds-belysning. Der er regler og retningslinjer for grundbelysningen og arbejds-belysningen. Det inspirerende lysdesign kræver omtanke, flair og viden. Det betaler sig derfor ofte at få hjælp af en professionel lysdesigner - fx Frank her hos Grape.

molo cloud giver god stemning til kantine

Grundbelysningen

Ifølge arbejdstilsynets retningslinjer bør lysstyrken overalt i kontoret være minimum 300 lux målt 85 cm over gulvet. Derfor skal der også være styr på grundbelysningen. Hvis der er god lofthøjde, kan pendler med inddirekte lys give en behagelig og effektfuld belysning. Men vær opmærksom på at inddirekte lys reflekteret af vægge og lofter er mindre effektivt i forhold til hvor meget lys man får for sin strøm - målt som lumen per watt. Når lofthøjden er normal, er loftmonterede lamper og pendler med diffust eller andet ikke blændende lys for det meste vejen frem.

Grundbelysningen kan forudestimeres med en såkaldt lysberegning. Men faktisk kan et ensidigt teoretisk bestemt lys godt give et unødvendigt højt energiforbrug og en kedelig kontorbelysning uden perspektiv og dybde. Beherskede forskelle i lysstyrken (luminansspring) vil gøre jeres indretning langt mere inspirerende.

Gode lamper til jeres kontorbelysning »

Brooklyn Line linjependel
Panzeri Zero Round

Lysdesignet gør jeres indretning inspirerende

God kontorbelysning opnås som sagt ikke alene på baggrund af tørre lysberegninger. Retningslinjerne skal respekteres, men sideløbende med den del, kan et gennemtænkt lysdesign gøre hele forskellen og bidrage til et inspirerende kontormiljø. Det opnås især med variation og luminansspring. Fx giver det god effekt at sætte spots på billeder og bygningsdetaljer. Ligesom skyggeeffekter kan gøre indretningen mere interessant og inspirerende.

Gode lamper til jeres kontorbelysning »

Panzeri Jackie arbejdslampe

Arbejdslyset fuldender den gode kontorbelysning

Arbejdslyset skal først og fremmest give tilstrækkeligt med lys (min. 500 lux) på arbejdsfladen. Ofte ses dette løst ved at skrue 2-300 lux op for den generelle kontorbelysning. Men den løsning giver et alt for højt strømforbrug og “overdøver” et ellers godt lysdesign. Så vi anbefaler altid en god og fleksibel skrivebordslampe, der ud over at give de 500 lux på arbejdsfladen også giver et blændfrit lys med præcis farvegengivelse (Ra>90).

Gode lamper til jeres kontorbelysning »

Overvej akustiske lamper

Kombineres en god kontorbelysning med akustikforbedrende løsninger løftes indretningen til et nyt niveau med bedre trivsel og mere inspiration til brugerne. Og når man nu er i gang med at hænge nye lamper op - hvorfor så ikke overveje lamper lavet med eller af akustiske absorbenter? De akustiske lamper findes både som traditionelle pendler og som akustiske flåder med integreret lys. Spark lampen fra Impact Acoustic er et godt eksempel på det første og Grape Float (herunder) er et fleksibelt og skalerbart system af akustiske flåder med integreret fleksibelt lys.

Grape FLOAT - fleksibel kontorbelysning og akustik i en og samme løsning

Lysstyring med DALI eller PUSH DIM

Langt de fleste moderne lamper kan i dag kobles til systemer, der styrer kontorbelysningen. Den mest udbredte standard i Danmark hedder DALI. Med DALI får man en masse spændende muligheder for at styre lyset fx med forskellige scener og tidsindstillinger. Og er der noget i opsætningen, der skal ændres eller justeres, sker det via kodning af en central enhed. Men DALI er også en lidt kompleks standard og derfor mest brugt i større installationer. Til mindre og mellemstore kontorbelysninger kan lamperne sagtens dæmpes manuelt med især PUSH DIM. De fleste gode lamper til kontorbeslysning kommer i øvrigt med mulighed for dæmp både med DALI og PUSH DIM.

Gode lamper til jeres kontorbelysning »

Flere forslag til jeres kontorbelysning

Receptionen er også en del af kontoret. Og de medarbejdere der modtager jeres gæster skal også have de bedste betingelser. Ud over det, gør det ikke noget, hvis receptionsområdet signaler jeres sans for detaljen. Brooklyn Round i billedet herover omfavner det hele.

Panzeri har alt til den gode kontorbelysning

Grape repræsenterer det spændende italienske lampe-brand Panzeri her i Danmark. Derved tilbyder vi egen import af alle de lamper, I skal bruge til en korrekt og stemningsfuld kontorbelysning. Foretrækker I at købe Panzeri lamperne af jeres sædvanlige forhandler, er det selvfølgelig også en mulighed. Uanset hvad er vi altid klar til at give god og nærværende rådgivning til alle, der skal have ny kontorbelysning.

Ginevra herover er en fantastisk lampe til over mødebordet. Det klare mikroprismatiske lys blænder minimalt og giver et rigtig godt lys på bordet. Samtidigt bidrager lyset på toppen af lampen med et blødt inddirekte lys til hele lokalet. Ginevras egenskaber gør den også til en fantastisk lampe til grundbelysning.

Luftschiff fra hollandske Functionals er en rå og utraditionel lampe specielt velegnet til over diske og konferenceborde. Lampen i støbt aluminium er udstyret med moderne LED teknologi og kan dæmpes.

HILOW fra italienske Panzeri er på samme tid en dekorativ, funktionel og effektiv lampe til kontorbelysning. Vælg mellem pendlen i billedet herover og en ligeså dekorativ væglampe.

Få en snak med Grapes lysdesigner

Grapes lys-ekspert Frank Andersen kan hjælpe jer rigtig gerne med, at få et godt lysdesign og derfor en inspirerende kontorbelysning. Lyder det interessant? Så giv endelig Frank et kald på +45 40 42 14 40.

Læs artikel om kontorindretning »