• Lysdesign skaber rummet

Lysdesign skaber rummet

Det er naturligvis vigtigt at overholde bygningsreglementet og derfor have styr på hvor meget lys, der er i indretningen. Det kan man fx sikre sig gennem en lys-beregning. Men hvis ønsket er, at indretningen skal skabe trivsel og være inspirerende, kalder det på noget mere. Og det er her, et gennemtænkt lysdesign kan bidrage til den rette stemning.

Hvad er godt lysdesign?

Et godt lysdesign fremhæver et rums kvaliteter og bidrager til den ønskede stemning. Et godt lysdesign tager også højde for dagslysets ændringer og vandring hen over dagen og årstiderne. Således vil det kunstige lys i kombination med dagslyset skabe de kvaliteter og den æstetik, der skal til for at fuldende indretningens æstetiske udtryk.

Hvordan får man et godt lysdesign?

Som i så meget andet kan det også i forbindelse med lysdesign betale sig at hyre en ekspert. En sådan person vil med forskellige virkemidler som fx spots, ambiente lys og skygger skabe de effekter og luminansforskelle, der skal til for at give indretningen den dybde og stemning, I måtte ønske.

Hvad koster et godt lysdesign?

Lysdesign er et højt kvalificeret håndværk, som både kræver uddannelse, flair og erfaring for at blive godt udført. Derfor er det også rimeligt, når en dygtig lysdesigner tager sig fornuftigt betalt for sit arbejde. Men investeringen i et godt lysdesign vil hurtigt kunne tjene sig selv hjem i form af mere inspiration, højere produktivitet og en lavere el-regning.

Grape kan hjælpe jer helt i mål

Hos Grape har vi uanset projektets art både kompetencerne og produkterne til at hjælpe jer sikkert i mål med en konkurrencedygtig helhedsløsning. Således vil I både kunne få inspiration og rådgivning af en af Danmarks dygtigste lys-eksperter og samtidigt den kortest mulige vej til fx en af Italiens førende producenter af dekorativt og teknisk belysning - Panzeri. Vil du vide mere? Så kontakt endelig helt uforpligtende vores lys-ekspert:

Frank Andersen
frank@grape.dk
+45 40 421 440

Artikel om kontorbelysning »
Produktoversigt - lamper »