• Flos lamper

Flos lamper

Flos er et kendt og solidt brand indenfor dekorativ og teknisk belysning til virksomheder og private hjem. Og det stærke brand er specielt kendt for de ikoniske designerlamper - som fx Arco lampen i billedet herover. De ikoniske designs er ikke opstået af sig selv, men ud af en lang historie i tæt samarbejde med dygtige og karismatiske stjerne-designere som Philippe Starck og Castiglioni brødrene.

Se også vores lamper fra italienske Panzeri »

Danmarks nok bedste rådgiver i Flos lamper

Har du brug for kompetent rådgivning til jeres belysning og valg af Flos lamper? Så slå på tråden og spørg efter Frank. Med Franks mere end 20 års erfaring med lamper-projekter som tidligere partner hos Flos Skandinavien, tør vi nemlig godt love, at du vil være i meget trygge hænder. Og dette gælder uanset om du skal have hjælp til et komplet lysdesign eller til valg af den rigtige lys-styringsløsning til din Flos lampe.

Flos lampe favoritter

Flos lamper har som sagt gennem årtier ramt plet flere gange end de fleste andre lampe-producenter. Herunder nogle af vores favoritter.

Har I ikke stuk? Vil I gerne have det? Så er Flos Skygarden serien designet af Marcel Wanders i 2007 måske lampen til jeres indretning. Det indvendige stuk “smager jo lidt af fisk” - på den diskrete og stilfulde måde. Fås både som pendel lamper og i en variant til indbygning i gips-loft eller -væg.


Flos Glo-Ball pendlen designet af Jasper Morrison i 1998 betragtes af mange som “den rigtige” cafe-pendel. Siden 1998 er Glo-Ball så blevet til en komplet serie af pendler, bordlamper, gulvlamper og væglamper.

Flos Arco lampen designet af Castiglione brødrene i 1962 er for nyligt blevet opgraderet med moderne LED teknologi. Hvilket vidner om, at her er en klassiker, der trods den fremskredne alder har mange gode årtier at se frem til. Vidste du i øvrigt, at hullet i marmorfoden er der for, at to personer skal kunne løfte lampen med en rundstav? Måske ... men vidste du også at det udborede materiale bliver genbruget som foden på molos cappellomolo cappello lampe?

Flos Bedside Gun, Table Gun og Lounge Gun blev designet af Philippe Starck i 2005 som et statement imod brugen af børnesoldater. Flos investerer derfor også en del af overskuddet fra salget til at opkøbe våben båret afrikanske børn. De tre lamper er massive, men støbt efter de samme forme som de oprindelige våben.

Flos Splügen Bräu pendlen designet af Castiglioni brødrene i 1961 har snart levet en hel generation. Men alligvel virker den i dag med sit formsprog og materialevalg utrolig tidsaktuel.

Flos 265 er en utrolig fleksibel og enkel væglampe. Så godt udtænkt, at vi har det på listen med produkter, vil ville ønske, vi selv havde fundet på. Men Paolo Rizzatto kom os desværre i forkøbet allerede i 1973.

Smithfield pendlen blev designet i 2009 af Jasper Morrisson. Og er allerede en af de favoritter fra Flos, som mange profesionelle indrettere vender tilbage til igen og igen.

IC Lights designet af Michael Anastassiades er en spændende serie af lamper. Det enkle DNA med en kuglerund skærm kombineret med et knækket rør giver en rigtig god og enkel samhørighed.

Snoopy lampen blev designet for Flos af Castiglioni brødrene i 1967. Men formsproget og materialevalget gør, at Snoopy stadig virker moderne. Og da vi hos Grape er til runde former og organiske materialer, har den naturligvis sin helt egen plads i vores hjerter.

Flos Aim pendlen designet i 2013 af Ronan & Erwan Bouroullec konverterer ophængning i egen ledning til noget skulpturelt. En enkelt lampe virker stram og zen-agtig, mens en installation med flere skaber, hvad vi vil betegne som velordnet kaos. Helt klart en favorit til over møde- eller spisebordet.

Taraxacum 88 designet af Achille Castiglioni har siden den blev designet i 1988 brændt et voldsomt antal kilowatt timer af. Den havde ikke gået i dag. Men heldigvis leveres Taraxacom 88 nu med strømbesparende 3 watts lyskilder. Puha!