Grape Random korkplade 100 x 50 x 2,5 cm (pakke med 12 stk.)
Brands » Grape »

Grape Random korkplade 100 x 50 x 2,5 cm (pakke med 12 stk.)

Designet af Christian Nygaard for Grape
Vælg variant
DKK 2.880,00 ekskl. moms
Forventet leveringstid 1 til 4 uger
Varenr.:
GR-RAN-PACK-6M2
Farve og materiale

Tæt komprimeret spagnumbrun naturkork.
Lysner over tid.

Specifikationer

Længde: 100 cm
Højde: 50 cm
Tykkelse: 2,5 cm
Antal: 12 stk.

Montage

Pladerne monteres på væggen med montagelim. Efterfølgende monteres klodserne på pladerne med samme lim. Vi anbefaler den hurtigt gribende Danalim Turbo Tack 291.

Vigtigt

Pladerne kan i sjældne tilfælde skrumpe 4-5 mm efter udpakning. Derfor anbefaler vi, at pladerne pakkes ud og stilles til akklimatisering i 4-5 døgn i det lokale de skal monteres.

Den første inspirationen til Grape Random kom fra, hvordan direkte lys giver den spagnumbrune kork en smuk gylden glød. Derfor kom designet af Grape Random akustiske vægbeklædning til at involvere lys og skygger som en ekstra dekorativ effekt. De bølgende dekorative klodser har derfor stejle undersider, der giver en dramatiske skyggevirkning, når lyset fra fx spots rammer i en stejl vinkel oppe fra. En anden benefit er at de dekorative klodser giver ekstra akustisk diffusion.


Høj akustisk værdi per krone

Korkmaterialet er i sig selv en god akustisk absorbent og bliver derfor bl.a. brugt i lydstudier, og kvadratmeterprisen er lav i forhold til dette. Det giver en meget høj akustisk effekt per investeret krone. Klodserne bidrager endda med diffusion (spredning), så de kan målrettes til optimal effekt der, hvor akustikken er ekstra vanskelig.


Duften af kork

De spagnumbrune korkplader fremstilles ved at et groft granulat korkegens bark presses og koges med 350 grader varm vanddamp. Behandlingen frigør korkens egen bindemiddel (resin) og gør korken til en homogen klods, der efterfølgende skæres i skiver. Processen tilfører en behagelig let brændt duft og er med til at give korken den fine mørke glød. Ligesom duften af ny bil af-dufter den dog med tiden.Derfor er vores korkvæg 25 mm tyk

Vi kan i princippet levere korkpladerne, der danner baggrunden, i tykkelser fra 10 til 100 mm. Efter at have studeret de akustiske egenskaber har vi udvalgt 25 mm som den optimale tykkelse. Bliver korkvæggen tyndere, mister den nogle af sine gode akustiske egenskaber. Bliver den tykkere end de 25 mm, vinder den til gengæld meget lidt. Så valget var faktisk enkelt.Vidst du at korkegen femdobler sin CO2 optagelse, når den renegerer sin bark efter høstningen?

En korkvæg med en meget bæredygtige historie

Kork er bark høstet fra korktræer i Portugal. Træerne fældes ikke; så barken kan høstes ca. hvert niende år. Derved bliver korkproduktionen yderst bæredygtig og modvirker ørkendannelse og bidrager endda med et negativt CO2-regnskab (hvilket er positivt). For yderligere at optimere materialeforbruget har Christian Nygaard desuden designet klodserne, så de vandskæres ud af en 10 cm tyk korkklods helt uden spild.Kontakt os for mere information

Grape Random vægbeklædning er enkel at håndtere og kunne sælges online. Men for at sikre jeres succes med projektet vil vi alligevel gerne have lejlighed til at vende mulighederne med jer inden I investerer. Kontakt os derfor endelig for snak om mulighederne.