Restaurant- og cafeindretning

Jeres gæster skal føle sig godt tilpas. Så når vi indretter cafe’er og restauranter, laver vi omgivelser, der påvirker adfærd. Helt konkret prioriterer vi bløde kurver fremfor kanter, afdæmpede farver fremfor pangfarver og organiske materialer fremfor "døde" syntetiske overflader. Kombineret med det rigtige lysdesign og god akustik er det vores direkte vej til at skabe et miljø, jeres gæster nyder at vende tilbage til. 

Husk nu for pokker den akustik!

Med jævne mellemrum hører vi: "Det er en god restaurant. Maden er fantastisk og indretningen spændende; men akustikken er håbløs. Så der kommer vi ikke igen." Sådan må det ikke være. Lad derfor GrapeDesign hjælpe jer at få styr på den del også.

Magasinet THE HOSTs artikel om GrapeDesign’s tanker om cafe og restaurant indretning:

INDRETNING - omgivelser man vender tilbage til

Meget få eller ingen er uenige i, at omgivelser påvirker adfærd. I virksomheder kan den rette indretning virke direkte fremmende på medarbejdernes kreativitet og produktivitet. For en restaurant eller cafe handler det mere om gæsterne.

Her kan omgivelserne supplere madoplevelsen og give kunderne lyst til at vende tilbage og anbefale til vennerne. Og er det ikke netop de to ting, der skal til at få succes med restauranten eller cafeen?

Der findes som sådan ikke en skudsikker facitliste for, hvordan man laver en indretning, der booster jeres succes. Men arbejdet med motiverende indretning og design har peget os i en bestemt retning. Det gode er, at det ikke er voldsomt kompliceret, og det faktisk er ret få elementer, der skal på plads. Overordnet handler det om at skabe nogle rolige (nærmest zen-agtige) omgivelser. Uden at det derved skal gå hen og blive kedeligt selvfølgelig. Hos GrapeDesign mener man det kan gøres bedst med bløde venlige former, nærværende materialer, afdæmpede naturinspirerede farver, behageligt lys og god akustik.

Det med akustikken er faktisk lidt af en kæphest for GrapeDesign. Det er nemlig så ærgerligt når design, indretning, mad og service spiller maks, hvis man snubler på mållinien og glemmer akustikken. Gæsterne skal jo også kunne høre, hvad der bliver sagt på den anden side af bordet. Hvis akustikken fejler får gæsterne ikke den komplette oplevelse, de vender tilbage til eller anbefaler. Tvært imod.

Farumhus

For nyligt indledte GrapeDesign et samarbejde med Farumhus konditor og bageri. Den første konkrete indretningsopgave blev en ny café hos BIG shopping i Herlev. Vi stod med et stort råt betonlokale med over 7 meter til loftet. Opgaven var at gøre det rå til en del af designet og samtidigt skabe et venligt og behageligt miljø. Vi fik akustik og design til at smelte sammen ved at bruge molo cloud lamper, en 175 cm høj polstret bænk, akustiske billeder og en spec. fremstillet 4 meter høj akustisk lysvæg. Borde og disk blev fremstillet i miljøvenligt bambus og hvad angår stole faldt valget på den unikke Wendela fra Functionals. En stol med træsæde og alu-stel, høj komfort og et stærkt visuelt udtryk, som passede som hånd i handske til konceptet.

Efter Herlev gik turen til Birkerød Hovedgade, hvor det lykkedes GrapeDesign at genskabe stemningen under sammen tag som en nyåbnet Irma butik.