• Skyen der blev til et søpindsvin og kreativt genbrug af marmorstav

Skyen der blev til et søpindsvin og kreativt genbrug af marmorstav

molos cloud-lamper har over årene fundet vej til mange spændende indretninger. Faktisk føles det efterhånden, som om de skyformede lamper er ved at opnå status som klassikere på samme måde som molos softwalls.

clouds succes fylder os med taknemmelighed - både fordi markedet har taget så godt imod den lette og elegante lampe, og fordi molo over tid har været dygtige til at optimere designet med ny teknologi og funktionalitet. Derfor bliver vi også ekstra glade indeni, når vi her kan fortælle lidt mere om yderligere to fine molo-lamper.

Skyen, der blev til et søpindsvin

Det lyder som titlen på et eventyr af H.C. Andersen. Historien er, at urchin – som på engelsk betyder søpindsvin - deler skærme med de tre mindste af molos cloud-lamper. urchin er bare vendt om og tiltænkt at stå på gulvet, bordet eller en anden flade. Og hvor cloud-lampen er en pendel i en organisk, bølgende fast form, er urchin en lampe, der inspirerer til leg med former. Èn af formerne minder om et søpindsvin, heraf navnet.

I øvrigt har molo tilpasset dimensionerne på urchin skærmene således, at den mindste har samme størrelse som hullet i den mellemste lampe, som igen passer ind i den største. Det reducerer materialespild på en fiffig og gennemtænkt måde, hvilket man da kun kan være tilhænger af i disse tider.

urchin

Kreativt genbrug af marmorstav og en hyldest til tre store designere

cappello-lampen er først og fremmest molos hyldest til lampedesignerne Achille Castiglioni, hans bror Pier Giacomo og Ingo Maurer. cappello er samtidigt også en sjov historie om kreativt genbrug.

Da molos designer Stephanie Forsythe for nogle år siden besøgte Flos’ fabrik, faldt hun over en kasse med 20 cm lange marmorstave. Det viste sig at være “hullet” i marmorbasen til brødrene Castiglionis’ ikoniske lampe Arco fra 1962. Allerede inden Stephanie forlod fabrikken, havde hun en aftale med Flos om, at molo kunne aftage marmorstavene og bruge dem som foden til molos cappello-lampe.

Og genbrugshistorien stopper ikke engang der. For den lille runde skærm på cappello er oprindeligt en orientalsk madskål af papir. Dog ikke genbrugt i bogstavelig forstand efter brug, da det nok ville gøre lampen mindre (stil)ren!

Lyset er i øvrigt LED, og skærmen er justerbar, da den holdes fast på den tynde metaltråd med to diskrete magneter. Enkel, men smart løsning.

cappello

Kom forbi og bliv oplyst

Klassikere fødes ofte ud af gode historier. Skyen, der blev til et søpindsvin, og hullet, der blev en fod, er gode historier. Om det ligefrem fører til klassikerstatus, må tiden vise. Det er dog sikkert, at de to lamper kan bruges til at bløde en smagfuld indretning op med lidt varme og sjæl.

Hvis du har lyst til at opleve søpindsvinet i lyslevende live eller se den enkle bordlampe cappello, så kom forbi vores studie og bliv oplyst. Giv vores belysningsekspert Frank Andersen et kald på +45 40 42 14 40.

Med venlig hilsen

Team Grape