Restaurant- og cafeindretning

Omgivelser påvirker adfærd. Og gæsternes adfærd er afgørende for om restauranten eller cafe’en får succes eller ej. Så vil I gerne have, at gæsterne bliver lidt længere, drikker lidt mere, spiser flere retter OG kommer igen; så bliver indretningen en faktor, der er vigtig på højde med den gode service og det lækre køkken. Her lidt inspiration inden I går i gang.

Restaurant- og cafeindretningen er en balancegang

Sidder gæsterne for tæt, er det et problem. Kommer der for meget luft mellem bordene, kan indretningen omvendt blive tom og uselskabelig. Så en detalje som tætheden i indretningen har stor indflydelse på stemningen og derfor adfærden. Skal der fx være plads til, at tjeneren kan introducere menuen uden at forstyrre nabobordet? Måske der endda er forskel hen over dagen: Cafemenu til frokost og tre-fire retters gourmet restaurant om aftenen. Hvad med komforten? Hvad skal gæsterne sidde på; polster eller hårde stole? Og hvordan bliver akustikken og belysningen medspillere?

Invester i at ramme det rigtige design

Selvfølgelig er detaljer som møbelvalg, materialevalg, farver, former, komfort osv afgørende stemningsskabende faktorer. Og det kan ikke siges ofte nok. Lad nu være med at spare de småpenge det koster, at få en professionel designer eller indretningsarkitekt til at hjælpe jer sikkert igennem de mange valg. I må gerne give os et kald. Måske vi kender nogen, der kan hjælpe.

Akustikken kan ikke ses; men betyder alt!

“Alt spiller! Maden er perfekt, servicen er venlig, vinmenuen perfekt afstemt og indretningen super smagfuld. Men jeg kommer altså ikke igen; var helt ør i hovedet fordi jeg ikke kunne høre, hvad mine venner og tjeneren sagde.” Sådan ødelægger støjgener alt for ofte en ellers fantastisk totaloplevelse. For rigtig mange ellers superfine indretninger er desværre ofte ikke taget den ekstra mil, der skal til for, at akustikken bliver en medspiller. Hos Grape tager vi akustikken meget alvorligt, og har både kompetencerne og løsningerne til at hjælpe jer i mål med den del af restaurant- eller cafeindretningen.

Belysningen er desserten

Hvis I ønsker, at jeres gæster skal tage desserten med, er det vigtigt, at belysningen er behagelig og omhyggeligt afstemt. Og det er faktisk ikke så enkelt endda. Lyset må ikke blænde, det skal oftest være let dæmpet og alligevel tilstrækkeligt til man kan se, hvad man får serveret. Gæsterne skal også kunne finde vej til jeres diskret placerede toilet, som i øvrigt også skal indrettes og belyses med omhyggelighed. For som mange siger: “Check toilettet først; så ved du, om det er en god restaurant.”

Her en ofte overset udfordring: Belysningen inde i cafe’en eller restauranten kan også bruges til at trække flere gæster indenfor. Så den stemning I sætter indenfor, skal også kunne mærkes udenfor. Uden at genere dem indenfor selvfølgelig.

Ligesom med akustikken har Grape værktøjskassen fyldt med kompentencer og produkter til den perfekte belysning til cafe’en eller restauranten.

Har du nikket flere gange til ovenstående?

Har du nikket flere gange, mens du læste ovenstående, er der gode chancer for, at det ville fungere godt, at have Grape med som samarbejdspartner, når I skal indrette restauranten eller cafe’en. Det gælder naturligvis uanset om, det er din egen indretning, eller en indretningsopgave du har fået i din egenskab som indretningsarkitekt eller designer. Vil du gerne i dialog, så kontakt Christian Nygaard på +45 40 616 100.


Her lidt mere inspiration:

Magasinet THE HOSTs artikel om GrapeDesign’s tanker om cafe og restaurant indretning:

INDRETNING - omgivelser man vender tilbage til

Meget få eller ingen er uenige i, at omgivelser påvirker adfærd. I virksomheder kan den rette indretning virke direkte fremmende på medarbejdernes kreativitet og produktivitet. For en restaurant eller cafe handler det mere om gæsterne.

Her kan omgivelserne supplere madoplevelsen og give kunderne lyst til at vende tilbage og anbefale til vennerne. Og er det ikke netop de to ting, der skal til at få succes med restauranten eller cafeen?

Der findes som sådan ikke en skudsikker facitliste for, hvordan man laver en indretning, der booster jeres succes. Men arbejdet med motiverende indretning og design har peget os i en bestemt retning. Det gode er, at det ikke er voldsomt kompliceret, og det faktisk er ret få elementer, der skal på plads. Overordnet handler det om at skabe nogle rolige (nærmest zen-agtige) omgivelser. Uden at det derved skal gå hen og blive kedeligt selvfølgelig. Hos GrapeDesign mener man det kan gøres bedst med bløde venlige former, nærværende materialer, afdæmpede naturinspirerede farver, behageligt lys og god akustik.

Det med akustikken er faktisk lidt af en kæphest for GrapeDesign. Det er nemlig så ærgerligt når design, indretning, mad og service spiller maks, hvis man snubler på mållinien og glemmer akustikken. Gæsterne skal jo også kunne høre, hvad der bliver sagt på den anden side af bordet. Hvis akustikken fejler får gæsterne ikke den komplette oplevelse, de vender tilbage til eller anbefaler. Tvært imod.

Farumhus

For nyligt indledte GrapeDesign et samarbejde med Farumhus konditor og bageri. Den første konkrete indretningsopgave blev en ny café hos BIG shopping i Herlev. Vi stod med et stort råt betonlokale med over 7 meter til loftet. Opgaven var at gøre det rå til en del af designet og samtidigt skabe et venligt og behageligt miljø. Vi fik akustik og design til at smelte sammen ved at bruge molo cloud lamper, en 175 cm høj polstret bænk, akustiske billeder og en spec. fremstillet 4 meter høj akustisk lysvæg. Borde og disk blev fremstillet i miljøvenligt bambus og hvad angår stole faldt valget på den unikke Wendela fra Functionals. En stol med træsæde og alu-stel, høj komfort og et stærkt visuelt udtryk, som passede som hånd i handske til konceptet.

Efter Herlev gik turen til Birkerød Hovedgade, hvor det lykkedes GrapeDesign at genskabe stemningen under sammen tag som en nyåbnet Irma butik.