Historier fra de gamle havne

Hvad er bæredygtighed egentlig? Hvis vi snakker biler, tænker de fleste, at det handler om at køre langt på literen. Men brændstoføkonomi er jo kun en lille del af de miljø- og klimamæssige omkostninger på en bil. Hvor mange år holder bilen? Og hvordan er den produceret? Det er mindst ligeså relevante spørgsmål at forholde sig til, når vi snakker bæredygtighed.


Frandsen Lightning

Præcis sådan har vi det med møbler og indretning. Vi interesserer os for hvor omkostningstung produktionen er, og hvor lang tid møblerne kan holde. Og når vi tænker indretning af en butik eller anden slags miljø, bruger vi energi på at lave noget, der holder længe, og som man kan holde ud at kigge på i lang tid.

Thors hammer blev vakt til live i Korsør havn

Vores syn på bæredygtighed deler vi med mange af vores leverandører. En af dem er den anerkendte designvirksomhed Thors-Design, der laver møbler af Azobètræ fra de danske havne. Det startede med at Carsten Thor så at bolværket i Korsør Havn var til salg.

"Dette solide, smukke træ fra troperne, måtte kunne genbruges, selv efter det havde stået under vand i over 40 år."

Og således købte Carsten 1500 kubikmeter træ og gik i gang med at tænke design. Filosofien hos Thors-Design er, at det lækre og bundsolide træ skal bruges til møbler, der kan passe ind i en kontekst, hvor det rå udtryk fra træet bidrager til rum og ro. Det er udgangspunktet i alle designs.


Bernstorff Slot

Ude godt

Thors-Design startede med udendørsmøbler, for det gamle havnebolværkstræ kan tåle vejrets regn og rusk, uden at kræve nogen form for vedligeholdelse (40 år under vand i Korsør Havn hærder sådan et stykke træ!). Tænk for meget tid der kan spares her!

Thors Design i Aarhus
Aarhus kommune


Søgaards bryghus

..inde ligeså godt!

Da teamet bag Thors-Design fandt ud af, hvor godt kombinationen af råt træ og solide materialer fungerede, gav det inspiration til at lave møbler til indendørs brug også. "Havnen ind i stuen" kunne man sige.


Frandsen lighting


Thors Design plankebord

Råt udtryk - vestjysk lune

Vi har et rigtig godt samarbejde med Thors-Design. "Solidt" fristes man til at sige. Det kan du drage fordel af, ved at tage os med på råd når du skal have indrettet dit møderum, kantine, atriumgård eller måske havnepromenaden foran det nybyggede hotel?

Ligesom Thors-Design tænker vi langsigtet og i helheder i forhold til indretningen. Så ring til os og hør mere om mulighederne.

Hvis du vil vide mere om hvordan vi tænker bæredygtighed, kan du læse mere på vores hjemmeside og har du lyst til at bidrage til debatten, er du velkommen i vores facebookgruppe om emnet.

Bedste hilsner og god uge fra

 

GrapeStore webshop

Impact by GrapeDesign
Impact sofa convertible
Impact reception
Impact lectern 1 (pult)
Impact lectern 2 (pult)
Impact iPad floor stand
Impact random wallcover

molo
softwall rumdelere
softwall rumdelere med lys
softseating loungemøbler
softlight lamper
cantilever table
softprodukter og akustik
Referenceprojekter
Mere om molo

Butiksindretning
Butiksdesign
Butiksinventar
Butiksbelysning
Kiosk systemer

Messe, udstillinger
og events

Kontorindretning
Kontormøbler
Rumdeler oversigt
Kontorbelysning
Whiteboard tavler
Garderobe
Kontordesign

Akustik

GrapeDesign
facebook
Pinterest
Instagram

Sitemap
Prisliste

Rentemestervej 64 2. sal, 2400 København NV, Danmark
Telefon +45 38 878 800, mail grape@grapedesign.dk