Nyt fra Stockholm Furniture Fair 2014

Som vi tidligere har skrevet om, så stod starten af februar på messe i Stockholm. Vi brugte naturligvis hovedparten af messen på at tale molo med indretningsdesignere, arkitekter og andre nysgerrige virksomheder. Der blev dog også tid til at se, hvad der ellers rørte på sig på skandinaviens største møbel- og indretningsmesse.

Overskrifterne fra messen var helt klart fleksibilitet og akustik ... og tak for det. For vi glæder os over, at mange af vores kolleger har fået øjnene op for dét, der har været vores to største kæpheste i de sidste fem års tid. Arbejdslivet er i forandring, og møbler og indretning skal være en medspiller og ikke modspiller i den udvikling.

molo vægbeklædning

molo er på de øverste trappetrin med ny, smallere softwall. Den er tænkt som dekorativ og akustisk dæmpende vægbeklædning, men den indbyggede fleksibilitet gør at den med et enkelt håndgreb også kan fungere som en slank udgave af den kendte softwall rumdeler. Den var ny, hva'? En vægbeklædning, der kan veksle mellem at være væg og rum. En medspiller - kan du se det for dig? Ellers kan du være sikker på, at der kommer til at være billeder i hobetal i din indbakke, så snart de lander hos os.

Masculo Chair stol med swivel

Ud af mange, der havde spændende produkter og nye idéer med, synes jeg vores venner hos Gubi står særligt frem som talentfulde. For de seneste år har Gubi igen og igen introduceret stole, der har givet mig lyst til at skifte stolene omkring mit spisebord ud. De har en særlig evne til at finde på noget, der tiltaler selv kræsne designpersoner som undertegnede.

I Stockholm var det både udbygningerne i form af swivel til Masculo Chair og hjul under Beetle Chair, der prikkede til udskiftningslysten. Som jeg skriver dette og sætter billederne ind, kan jeg mærke, at jeg ikke vil kæmpe imod; den nye Masculo med swivel får plads i hjemmekontoret!

En anden dygtig designvirksomhed, der rider på succes ved at fokusere på fleksibilitet og akustik er Buzzispace. Deres store nyhed var helt sikkert det modulære "Buzzi DC", der giver muligheder for at skabe individuelle arbejdspladser og møde- eller loungefaciliteter som rum i rummet.

Væggene er naturligvis beklædt med akustisk filt og systemet kan udvides eller forvandles, når virksomheden udvikler sig.

I kontrast til det modulære design fra Buzzi DC kunne man sætte Gubis genintroduktion af "Paradiset" sofaen og de stilmæssigt matchende lænestolene Adam og Eva. Alle tre designet af den svenske modernist Kerstin Hörlin-Holmquist (1925-1997). Jeg ser dem helt klart brugt til at bryde med de kantede linjer i mange indretninger og til at give en større oplevelse af hjemlighed og sjæl i en virksomheds reception eller lounge.

Flos Aim

Flos er altid et af højdepunkterne - eller "lyspunkterne" om du vil - på enhver messe. Pulsen stiger bare når jeg tænker på, at Flos er med på en messe. De har bogstaveligt talt fat i pulsen i markedet og forstår hvordan lys er en afgørende faktor i opfattelsen af et rums muligheder.

Med AIM lampen gøres der op med det lidt konforme "vi skal gemme ledningen væk" og den nødvendige ledning bruges i stedet som en del af udtrykket. Ekstra effekt når flere sættes sammen til et skulpturelt og uformelt udtryk.

Apropos fleksibilitet, så The Running Magnet et superbt eksempel på, hvordan praktisk og funktionelt lys til skiftende udstillinger i showrooms eller "brainstormvægge" kan være både flot og nemt at arbejde med. Som navnet antyder, er det et skinnesystem, hvor lamperne på få sekunder kan placeres på en ny plads på skinnen og dermed sætte fokus på en anden del af væggen.

Rent teknisk var jeg meget imponeret af det nye materiale "Nanolaminat”. Overfladematerialer er ikke præget af revolutioner, men viser deres værd igennem daglig arbejdsglæde og holdbarhed.

Vi har bestilt et h4 skrivebord fra Holmris med den nye overflade, og glæder os til at kunne byde på en "røreprøve", for selvom jeg prøver med "en mat, silkeagtig overflade, der praktisk talt er umulig at efterlade fingeraftryk på", så er det intet i forhold til selv at mærke og opleve.

I det hele taget er møbler noget, der skal røres ved og mærkes kvaliteten af. Så vi er i fuld gang med at få fastlåst leveringsdatoer for mange af de nye produkter, så vi kan byde indenfor til "selvtest".

Inden vi når så langt, kunne jeg dog godt tænke mig at høre dine tanker omkring fleksibilitet og støj/ro. Jeg har derfor fået fat i nogle lækre iPad sleeves fra SecondLife = lavet ud af genbrugte lastbildækslanger.

Jeg trækker lod om 3x1 sleeve blandt alle input jeg får, så skyd mig en mail senest fredag d. 21. februar med dine tanker om vigtigheden (eller ej?) af fleksible indretningsløsninger, behovet for ro til at arbejde - eller måske bare en god oplevelse med en stol med hjul på?

Med fleksible hilsner

Christian Nygaard, ejer og designer - februar 2014

GrapeStore webshop

Impact by GrapeDesign
Impact sofa convertible
Impact reception
Impact lectern 1 (pult)
Impact lectern 2 (pult)
Impact iPad floor stand
Impact random wallcover

molo
softwall rumdelere
softwall rumdelere med lys
softseating loungemøbler
softlight lamper
cantilever table
softprodukter og akustik
Referenceprojekter
Mere om molo

Butiksindretning
Butiksdesign
Butiksinventar
Butiksbelysning
Kiosk systemer

Messe, udstillinger
og events

Kontorindretning
Kontormøbler
Rumdeler oversigt
Kontorbelysning
Whiteboard tavler
Garderobe
Kontordesign

Akustik

GrapeDesign
facebook
Pinterest
Instagram

Sitemap
Prisliste

Rentemestervej 64 2. sal, 2400 København NV, Danmark
Telefon +45 38 878 800, mail grape@grapedesign.dk