Fire myter om molo’s cloud lamper

For et par uger siden aflivede vi fem myter om molo’s softwall. Det har siden givet efterspørgsel på samme behandling af molo’s cloud lamper. Her er derfor aflivning af fire gennemgående formodninger/myter om molo’s cloud lamper.

cloud lamper er skrøbelige

Fordi materialet ligner papir, er der hos mange en formodning om, at cloud lamperne er skrøbelige som papir, hvilket ikke er korrekt. cloud lamperne er nemlig – ligesom molo's softwall – lavet af materialet Tyvek® – en valset PET fiber.

Tyvek® er udviklet af DuPont (også kendt for Corian®) og bliver brugt som underlag til tage, sikkerhedskuverter og beskyttelsesdragter. Egenskaberne ved Tyvek® er også meget overbevisende; materialet kan ligge i saltvand i 3 mdr. uden at gå i opløsning! Så cloud lamperne ser lette og elegante ud, men er både slidstærke og kan sagtens holde til et puf i ny og næ.

cloud lamper er støvsamlere og svære at rengøre

Tyvek® materialet gør cloud lamperne antistatiske og derved støvafvisende. Så i et rum med almindelig luftcirkulation, er støv ikke et problem. Hvis der alligevel skulle samle sig lidt støv eller nedfald kan cloud lamperne rystes let eller støvsuges med det bløde mundstykke fra en almindelig støvsuger. Vi har haft cloud lamper hængende i vores opgang i over fem år, og har aldrig hverken rengjort eller støvsuget dem. Og de trænger ikke :-)

cloud lamper er dyre

Når noget er dyrt, er det ofte fordi det koster mere, end det opleves som værd. Sammenligner vi molo’s cloud lamper med designerlamper i samme kategori, ligger cloud lamperne typisk 30-40 % lavere i pris for lamper af samme type og omfang/størrelse.

Oveni dét, giver cloud lamperne en akustisk effekt, så der kan spares på andre materialer og installationer, der har til hensigt at dæmpe støj og skabe bedre indeklima. Regner vi besparelsen ind for disse materialer, er cloud lamperne nærmest billige.

De giver ikke lys nok

cloud lampernes LED lyskilde er gemt inde i skærmen. Derfor er lyset diffust og behageligt. Det opleves af nogen som et svagere lys. Men sandheden er, at et skydække af cloud lamper sagtens kan bruges som eneste lyskilde til den generelle belysning af et lokale.

Det har vi gjort med stor succes i kantinen hos Scion DTU i Lyngby og konferencelokalet hos Polyteknisk Forening i Oslo. Gevinsten ved at bruge flere cloud lamper sammen er, at de bidrager til en nærmest poetisk oplevelse af rummet (ligesom når vi kigger op i skyerne); samtidigt med at de beriger lokalet med en bedre akustik.

Jeg er som altid klar til at hjælpe

Hvis vi selv skal sige det, er vi over de sidste par år blevet rigtig dygtige til at hjælpe arkitekter og indretningsarkitekter helt i mål med både små og store cloud-projekter.

Det begynder ofte med en simpel 3D skitse, af hvordan cloud-lamperne indtager rummet, men ofte bidrager vi med forskellige indsigter og data undervejs i designprocessen. Og når alt er på plads, har vi kontakt til dygtige montører, der er vant til at jonglere med skyerne.

Har du et projekt, hvor lyset gerne må bidrage til oplevelsen af rummet, er det bare at slå på tråden eller svare denne mail.

Jeg glæder mig altid til en professionel snak med en dygtig arkitekt.

Mvh, Christian Nygaard, Indretningspoet

GrapeStore webshop

Impact by GrapeDesign
Impact sofa convertible
Impact reception
Impact lectern 1 (pult)
Impact lectern 2 (pult)
Impact iPad floor stand
Impact random wallcover

molo
softwall rumdelere
softwall rumdelere med lys
softseating loungemøbler
softlight lamper
cantilever table
softprodukter og akustik
Referenceprojekter
Mere om molo

Butiksindretning
Butiksdesign
Butiksinventar
Butiksbelysning
Kiosk systemer

Messe, udstillinger
og events

Kontorindretning
Kontormøbler
Rumdeler oversigt
Kontorbelysning
Whiteboard tavler
Garderobe
Kontordesign

Akustik

GrapeDesign
facebook
Pinterest
Instagram

Sitemap
Prisliste

Rentemestervej 64 2. sal, 2400 København NV, Danmark
Telefon +45 38 878 800, mail grape@grapedesign.dk