Fem myter om molo's softwall

molo softblock LED ved pool

Vi har solgt molo's softwall i 10 år og har derfor hørt alle betænkeligheder, bekymringer og forbehold for at købe eller indrette med, hvad vi uden at blinke kalder markedets mest fleksible akustiske rumdeler. Vi ved at mange designere og arkitekter har de samme betænkeligheder, så i denne mail, lader vi et årtis erfaringer med molo's softwalls tage livet af de fem mest udbredte myter.

softwalls er skrøbelige

softwall rumdeler på lager

Baseret på erfaring med alskens rumdelere, tør vi godt hævde, at molo's textile softwall er blandt de stærkeste og mest robuste rumdelere, der findes. Hvorfor så det? Forklaringen ligger i materialet Tyvek® – en valset PET fiber. Tyvek® er udviklet af DuPont (også kendt for Corian®) og bliver bl.a. også brugt som underlag til tage, sikkerhedskuverter og beskyttelsesdragter. Egenskaberne ved Tyvek® er overbevisende. Bl.a. kan materialet ligge i saltvand i 3 mdr. uden at gå i opløsning. Så en softwall ser let og elegant ud, men er på ingen måde skrøbelig!

softwalls holder ikke til dagligt brug

softwall rumdeler hos GrapeDesign

Tyvek® er et meget slidstærkt materiale. Specifikationen fra Dupont foreskriver, at det holder til at blive foldet skarpt 30.000 gange (!) før det knækker.

Kald mig bare nørd eller stædig, men jeg satte mig for at efterprøve det! I hvert fald med forskellige andre materialer. Fx med et stykke papir af høj kvalitet. Efter 80 foldegentagelser gik der hul i papiret – og ved 112 gentagelser sad jeg med to stykker papir.
Så en softwall kan tåle at blive åbnet, lukket, flyttet og puffet hver dag.

- Og nej; jeg nåede ikke til 30.000 med Tyvek®, men Dupont bekræfter, at de har haft en maskine til at gøre det, for at nå frem til tallet. Godt det ikke er mit job at være Tyvek®-folder!

softwalls er støvsamlere

softwall er ikke en støvsamler

Tyvek® er et antistatisk materiale. Derfor er softwall ikke den støvsamler, som mange tror. Når jeg tænker over det, har jeg faktisk aldrig set en softwall med støv på.

softwalls bliver hurtigt beskidte og kan ikke rengøres

Tyvek® er en plastikfiber, så skulle der komme sorte fingre på den hvide rumdeler, kan man nemt tørre pletterne af med en fugtig sæbeklud.

Tyvek® skyr faktisk væske, så det bare løber af i stedet for at blive absorberet. Faktisk beviste jeg engang netop dette, ved at putte en klat ketchup på en softwall hos en kunde - for derefter at tørre det af igen med en fugtig klud og ikke efterlade et eneste spor.

Hvide softwalls bliver gullige over tid

Hvide materialer, der gulner, gør det oftest fordi de indeholder syre som ændrer kemisk karaktér i forbindelse med luft og lys. molos softwalls er lavet af Tyvek® der er PH-neutralt. Så softwalls bevarer den flotte hvide farve år efter år.

Se film med softwall

Jeg er klar på en snak om softwalls

Vi synes molo softwall er den smukkeste rumdeler, man kan forestille sig. Men det er en smagssag. Det afgørende er, om den passer ind i indretningen både æstetisk og funktionelt.

Der er dog ingen tvivl om, at det er let at få en softwall til passe ind, fordi den er så ekstremt fleksibel og holdbar. Og når den så også er let at rengøre, akustisk dæmpende og støvafvisende, så burde den jo være lige så selvskrevet som borde og stole.

Men måske der er behov for flere tekniske detaljer, konkret inspiration eller en demonstration? I så fald, så tøv ikke med at tage kontakt så vi kan få en snak om softwalls til dit næste projekt.

P.S. molo cloud softlight er også lavet af Tyvek®. Så den er også holdbar og antistatisk.

Med venlig hilsen

Christian Nygaard
Rumdelernørd

GrapeStore webshop

Impact by GrapeDesign
Impact sofa convertible
Impact reception
Impact lectern 1 (pult)
Impact lectern 2 (pult)
Impact iPad floor stand
Impact random wallcover

molo
softwall rumdelere
softwall rumdelere med lys
softseating loungemøbler
softlight lamper
cantilever table
softprodukter og akustik
Referenceprojekter
Mere om molo

Butiksindretning
Butiksdesign
Butiksinventar
Butiksbelysning
Kiosk systemer

Messe, udstillinger
og events

Kontorindretning
Kontormøbler
Rumdeler oversigt
Kontorbelysning
Whiteboard tavler
Garderobe
Kontordesign

Akustik

GrapeDesign
facebook
Pinterest
Instagram

Sitemap
Prisliste

Rentemestervej 64 2. sal, 2400 København NV, Danmark
Telefon +45 38 878 800, mail grape@grapedesign.dk